Öğrenci DisiplinTüm Etkinlikler

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun öğrencilerin disiplin işlerini düzenleyen 54. maddesinin bazı hükleri Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Anayasa Mahkemesi kararına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

54. Maddenin iptal edilen hükümleri:

A. (1) numaralı fıkrasının:

-(a) bendinin (3) numaralı alt bendi iptal edilmiştir.

(Yükseköğretim kurumu içinde izinsiz olarak bildiri dağıtmak, afiş veya pankart asmak,)

-(b) bendinin (7) numaralı alt bendi iptal edilmiştir.

(Yükseköğretim kurumuna ait kapalı veya açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenlemek,)

-(d) bendinin (2) numaralı alt bendi iptal edilmiştir.

(Suç işlemek amacıyla kurulan bir örgüte üye olmamakla birlikte, örgüt adına faaliyette bulunmak veya örgüte yardım etmek,)

B. (6) numaralı fıkrasının (f) bendi iptal edilmiştir.

(Yükseköğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl uzaklaştırma cezası ile çıkarma cezasını gerektiren suçlarda soruşturma açmaya yetkili amirin teklifi üzerine veya re’sen, rektörün kararıyla otuz günü geçmemek üzere öğrencinin yükseköğretim kurumu binalarına sokulmaması yönünde tedbir uygulanabilir.)

(bu bent için verilen iptal kararı, kararın Resmî Gazete’de yayımlanmasından başlayarak dokuz ay sonra (19/1/2025) yürürlüğe girecektir.)